Design Modern

Mollies sunt cunoscute pentru rafturile lor de cărți cu imagini, finisaje frumoase și stilul camerelor de zi, dormitoarelor, bucătăriilor și băilor. Mollie îi face interioarele să se simtă elegante, moderne și clare, urmând mantra de design „less is more” și folosind doar câteva piese pentru a se asigura că fiecare vinietă funcționează intenționat. Pentru a atinge stilul de semnătură al lui Mollie, designul modern organic are tonuri naturale, accente curate și o mulțime de texturi.
Designul Interior este mai degrabă o formă de artă decât o știință, dar atunci când descompunem elementele, Mollie nu reușește niciodată să rezume toate sfaturile organice și moderne de styling într-o ecuație simplă.
De exemplu, designul modern sau interioarele moderne pot fi considerate ca un spectru și nu ca un singur stil definit. La un capăt al spectrului, spiritul designului modern respinge noțiunea de design menită să apeleze la mase în favoarea unor modele mai puternice, mai minimaliste. La celălalt capăt al spectrului, desenele sunt inspirate de culori îndrăznețe și de utilizarea artei abstracte. Designul Modern cuprinde magazine cu design luminos și îndrăzneț, cum ar fi IKEA și mobilier ultra-minimalist.
Designul contemporan include linii curbe, moi, accente colorate, mobilier pufos, aglomerat, țesături stratificate și opere de artă atrăgătoare. Înconjoară stilul modern de la mijlocul secolului, dar cuprinde și multe alte stiluri și epoci, făcându-l eclectic. Este mai confortabil și adaptabil decât mobilierul modern din alte decenii.
Design-urile Art Deco din anii 1920 și aspectul vintage din anii 1970 sunt considerate moderne. Înrădăcinată în arhitectura și designul German și scandinav, stilul modern este simplu și simplu. Paleta de culori a designului modern se bazează pe neutre naturale, cu o senzație caldă și primitoare.
Când vorbim despre designul și decorul modern al casei, auzim adesea estetica care se numește stilul modern de design de la mijlocul secolului. Stilul Art Deco din anii 1920, sau orice de acolo până la aspectul vintage din anii 1970, poate fi văzut ca elemente populare ale designului modern sau contemporan. Mulți oameni confundă Contemporanul cu interioarele moderne, dar acest lucru nu este adevărat, iar cele două stiluri de design pot sta pentru ei înșiși.
Este ușor să confundați designul contemporan cu designul modern al casei. Există însă o diferență majoră între designul contemporan și cel modern: vârsta. Designul contemporan se referă la ceva nou și inovator, în timp ce designul modern se poate referi la o anumită epocă din istoria designului.
Stilul modern de astăzi este adesea confundat cu stilurile moderne și se bazează pe o mișcare de design care a apărut la începutul secolului XX. Mobilierul și decorațiunile moderne celebrează materiale naturale, culori neutre sau pământești și eliminarea detaliilor inutile. Arhitecții și designerii de interior folosesc adesea elemente moderne în designul contemporan.
Pentru a menține un aspect elegant și să se simtă și să nu facă o cameră apar clinice, stiluri moderne de design interior tind să utilizeze un amestec semnificativ de materiale naturale. Ei urmăresc un concept similar de utilizare a materialelor naturale atunci când combină beton, oțel și alte elemente inspirate industrial.
Filosofia stilului modern depășește planurile deschise care au însoțit dezvoltarea stilului. Liniile curate ale designului modern se spune că sunt antiteza stilurilor de design anterioare care foloseau texturi grele, sculpturi și tonuri de lemn în casă. Astfel, majoritatea componentelor modelelor moderne, de la mobilier la formă spațială, conțin linii curate, drepte și fără detalii suplimentare.
Cele două stiluri de design interior sunt sinonime în punctele centrale, dar când vine vorba de designul interior, ele stau singure. Mulți dintre clienții noștri confundă designul contemporan, care este în armonie cu designul interior modern, cu designul modern, dar sunt foarte diferite.
Poate părea un pic confuz, dar aceste două stiluri nu sunt una și aceeași. În timp ce unele elemente de design modern pot fi văzute în designul contemporan, ambele stiluri au propriul lor scris de mână exclusiv. Dacă sunteți suficient de inteligent pentru a media între cele două, am apelat la designerii de Decor Aid pentru a-și împărtăși înțelepciunea cu privire la diferențele dintre designul interior modern și contemporan.
Designul Modern se referă la o anumită perioadă de la începutul până la mijlocul secolului XX. Designul contemporan include piese din epoca designului modern, care, desigur, pare să ducă la o confuzie puțin mai mare în timp. Designul Modern a apărut la mijlocul secolului, când, după cum ați ghicit, s-a dezvoltat în anii 1950 și 1960 în lumea designului interior, iar termenul modern cuprinde totul între ele.
Designul Modern sau designul contemporan nu se referă la o anumită perioadă, ci evoluează pentru a reflecta stilurile populare de design contemporan. Designul contemporan împrumută din modernism, minimalism, art deco și alte stiluri globale, în loc să se concentreze pe unul specific.
Mid-Century Modern (MCM) este o mișcare americană de design în domeniile designului interior, designului grafic, arhitecturii și dezvoltării urbane, care a fost populară între 1945 și 1969 [1] [2] în perioada postbelică a Statelor Unite. Termenul este recunoscut de oamenii de știință și muzee ca o mișcare importantă de proiectare. Estetica designului MCM este un stil arhitectural modern inspirat de mișcarea de modernizare a perioadei postbelice.
Acest ideal mecanic se reflectă în utilizarea materialelor precum metalul, sticla, vinilul și placajul în designul interior modern. Ideea de „formă de casă lucrată urmată de funcție” este un concept important în designul modern al casei, deoarece subliniază faptul că camerele trebuie să fie practice și funcționale indiferent de elementele lor estetice sau artistice. În unele cazuri, designul este determinat de scopul casei sau al tâmplăriei.
Liniile puternice orizontale și verticale ale arhitecturii moderniste se reflectă în mobilier și design decorativ. Coloanele cilindrice se găsesc și în casele moderne, deoarece formează linii verticale clare și ilustrează utilizarea revoluționară a betonului armat. În loc să înfrumusețeze anii victorieni cu picturi murale și tapet, Moderniștii au apelat la tăcerea zidurilor neutre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *