Concept Grafic

Designul grafic este un domeniu în creștere, iar cererea pentru designeri specializați și calificați este în creștere. Datorită acestei suprapuneri de capabilități, aplicațiile permit designerilor grafici să fie găsiți și colaborați cu designeri grafici și ilustratori.
Dacă sunteți în căutarea persoanei potrivite pentru un loc de muncă de proiectare, cunoașterea diferitelor tipuri de design grafic vă poate ajuta să găsiți specialistul de care aveți nevoie. Într-un fel sau altul, există diferite tipuri de design grafic, fiecare cu propriile sale specialități.
Într-unul din articolele noastre anterioare, am definit designul grafic ca o sferă a activității umane situată la intersecția mai multor direcții: artele vizuale, comunicarea și psihologia. Vă voi oferi o definiție mai largă, având în vedere că există multe tipuri diferite de cariere de design grafic, iar designul grafic poate însemna multe lucruri diferite. Pentru a păstra lucrurile simple, să acoperim elementele de bază ale unei cariere în design grafic.
Astăzi vă prezentăm 15 concepte creative de la Tubik, pe care le-am compilat pentru a vă arăta varietatea designului grafic. Designul grafic acoperă toate domeniile vieții umane și se ocupă de comunicarea vizuală, de la cărți și afișe la aplicații mobile sofisticate și animații 3D. Comunicarea designerilor grafici se face prin grafică, elemente vizuale precum imagini, fonturi, pictograme, forme, dimensiuni, culori, nuanțe, linii și curbe.
Sarcina principală a graficienilor este de a dezvolta concepte vizuale care comunică soluții și idei care captivează, informează și inspiră consumatorii. Pentru a realiza acest lucru, designerii grafici combină arta și tehnologia pentru a obține un rezultat final care să apeleze la publicul țintă. Scopul depinde de tipul de design grafic, dar majoritatea designerilor grafici se concentrează pe a face organizațiile pe care le proiectează să fie recunoscute.
Creează o identitate de brand prin proiectarea și trimiterea unui mesaj vizual către un grup țintă. Designerii grafici ajută la construirea identității de brand, la îmbunătățirea mărcii unei companii și la comunicarea mesajului acesteia cu conținut captivant.
Concret și abstract art-design este utilizarea de instrumente și elemente cunoscute sub numele de produse în design grafic. Lucruri precum desenul, pictura, schițarea și orice altceva care are legătură cu vizualurile pe care le asociem cu arta sunt toate integrate în procesul de design grafic.
Designul grafic este un mediu care conectează viața și non-viața prin mesaje vizuale semnificative, astfel încât privitorul poate face același lucru. Este o modalitate de exprimare a ideilor, conceptelor și gândurilor în mod viu prin instrumente și elemente.
Designul grafic este denumit și design de comunicare vizuală, design vizual sau design editorial. Rolul unui designer grafic în procesul de comunicare este de a fi un codificator sau interpret de mesaje. Pentru design grafic care ajută la optimizarea comunicării grafice, consultați Communication Design.
Crearea unui design grafic conceptual este un proces îndelungat care implică multe faze. Designerii grafici trebuie să țină cont de multe aspecte de design pentru a crea imaginile pe care dorim să le privim. Fiecare fază a designului grafic conceptual trebuie să fie trecută pentru a pune o bază solidă pentru designul finit.
Dacă cineva ar fi fost rugat acum 30 de ani să definească designul grafic, răspunsul său ar fi fost să se concentreze pe exemple legate de tipărire, cum ar fi reviste, afișe de film și publicitate. Cu toate acestea, trăim într-o epocă digitală care a dat naștere mai multor tipuri noi de design grafic. Unele dintre cele mai notabile exemple de design grafic modern provin din progresele tehnologice.
Cererea pentru artiștii grafici tradiționali care lucrează pentru editorii de tipărire a scăzut, dar asta nu spune întreaga poveste. Progresul tehnologic a introdus noi tipuri de design grafic și crearea de noi locuri de muncă în design grafic.
Dezvoltarea conceptului este procesul de dezvoltare a unei idei pentru a rezolva o problemă specifică de proiectare. În acest sens, acest domeniu al designului grafic este un proces interdisciplinar și colaborativ care implică designeri, producători, urbaniști, arhitecți, producători și echipe de construcții. Practicanții trebuie să înțeleagă modul în care echipamentul fizic este fabricat pentru a rezista la aceleași condiții de mediu ale unei clădiri.
După ce ați finalizat cercetarea și înțelegeți ce doriți să obțineți, sunteți gata să începeți să lucrați la designul real. În această fază, se dezvoltă un concept care variază de la idei informale la mesaje precise, forme adecvate pentru susținerea conținutului vizual.
Există nenumărate modalități de a rezolva problemele de afaceri și de a inspira designul grafic. Depinde de tine să stabilești ce înseamnă designul grafic pentru tine și cariera ta viitoare. Există o mulțime de bloguri de design grafic care vă ajută să vă lăsați sucurile creative să curgă.
Este greu să nu fiți de acord cu expresia multor concepte frumoase și uluitoare de design grafic de astăzi. Diverse instrumente moderne permit designerilor să creeze concepte grafice frumoase, numite și opere de artă. Designul de mediu, fie că este produs ca o piesă de imprimare statică sau ca un afișaj digital interactiv, devine din ce în ce mai popular ca mijloc de a crea experiențe captivante.
Designerii creează compoziții care comunică și rezolvă probleme, în timp ce graficienii și ilustratorii creează opere de artă originale. Designerii grafici folosesc culori, texturi, linii, forme, dimensiuni, valori și spații pentru a-și crea lucrările. Designul grafic excepțional îmbină și folosește mai multe elemente pentru a crea o piesă captivantă.
Cei cinci piloni de bază ai designului grafic includ echilibrul, stabilitatea, structura, alinierea, claritatea, claritatea, repetarea, unitatea și forța, contrastul, impactul, focalizarea, ierarhia, organizarea și direcția. Am compilat o listă de 31 de exemple uimitoare de design grafic pentru designerii care au nevoie de inspirație. Coperțile de carte sunt un exemplu excelent al modului în care există oportunități de design grafic în întreaga lume, atât în formă tipărită, cât și în formă publicată.
Poziția brațelor subiecților în logo creează un sentiment de fluiditate în design și reprezintă dinamica 4U. Daniela Tomanova combină ierarhia și contrastul cu un exemplu de design grafic orientat spre interes și organizare.
Un designer grafic este un designer UX care este talentat în gândirea creativă. Designerii grafici sunt designeri emoționali care provoacă reacții specifice din partea utilizatorilor. Designul grafic este comunicare emoțională, iar tipografia este despre culoare și imagine: Sans serif (culori mai închise, mai plictisitoare) evocă seriozitate, în timp ce fonturile sans serif cu culori strălucitoare tind să evoce un sentiment de bucurie și emoție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *